Majsmuffins

12 stk.

Ingredienser

175 g fint majsmel
125 g smør
45 g sukker
et nip godt salt
1 spsk. bagepulver
1½ dl sødmælk
1 æg
45 g usaltet smør, smeltet og afkølet

Fremgangsmåde

Varm ovnen op til 200 grader.
Bland majsmel, mel, sukker, salt og bagepulver i en stor skål. Pisk mælken sammen med ægget og det smeltede afkølede smør i en skål. Hæld de våde ingredienser i de tørre og rør rundt med en træske, til alt netop er blandet. Det må gerne være klumper i. Hæld dejen i den muffinsforme eller en smurt bradepande ca. 20 x 20 cm. Bages i 20-25 minutter. De er færde når de begynder at trække sig væk fra formens kanter. Hvis det bages i bradepande, skæres de ud i firkanter.
Spises varme med koldt smør.
Brug dem til supper, gryderetter, bacon og æg eller bare til morgenmad.