Ingredienser
150 g blødt smør eller margarine
4 mellemstore æg
250 g sukker
150 g mel
½ stang vanilie
1 tsk. bagepulver
Fyld:
750 g skrællede, udskårne æbler i både
85 g sukker blandet med 1 spsk. kanel
50 g smuttede, hakkede mandler
Glasering og pynt:
2 dl (ca.) tyk abrikosmarmelade, pureret med citronsaft
Fremgangsmåde
Pisk smør, sukker og vaniliekorn tykt, tilsæt æggene et ad gangen. Bland melet med bagepulver og vend det i dejen, der røres sammen. Bred dejen ud i en velsmurt bradepande ca. 24 x 32 cm. Tryk æblestykkerne i dejen og drys med sukker-/kanelblandingen samt mandler over i tykt lag. Bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i ca. 30 minutter. Tag kagen ud. Smelt abrikosmarmeladen i en lille gryde med lidt citronsaft og glaser kagen med marmeladen. Sæt den i ovnen igen og bag den endnu 5-10 minutter.
Tag kagen ud og lad den afkøle næsten helt, før den skæres i firkanter.