Tærte med brie

4 pers.

Ingredienser

1 rulle butterdej
100 g brie
6 San Marzano tomater i tykke skiver
1 æg
1½ dl creme fraiche 38%
skal af 1 citron, fintrevet
Maldon salt, friskkværnet peber
citrontimian
Desuden:
1 bakke blandede salatblade, godt skyllet og slynget tør
Maldon salt, friskkværnet peber
god jomfruolivenolie
friskpresset citronsaft

Fremgangsmåde

Rul butterdejen ud på et meldrysset bord og beklæd en letsmurt tærteform med den. Pisk æg og creme fraiche sammen med let hånd og tilsæt citronskal, salt og friskkværnet peber.
Skær brien i skiver og fordel ovenpå butterdejen sammen med tomatskiverne. Hæld æggeblandingen over og pynt med lidt citrontimian. Bag ved 200 grader i ca. 10 minutter, eller til den er gylden og hævet. Lad den køle lidt af.
Bland de vaskede salatblade med lidt salt, friskkværnet peber, olivenolie og citronsaft, vend det godt sammen. Læg på et fad, tag forsigtigt tærten op og læg den ovenpå. Server mens tærten stadig er varm.