Ingredienser
½ liter mælk
½ stang vanilie
3 pasteuriserede æggeblommer
50 g sukker
500 g jordbær
150 g sukker
Fremgangsmåde
Skær den halve vaniliestang igennem på langs og kom den i en gryde sammen med mælken. Bring mælk i kog under omrøring. Sluk, når mælken koger, og stil den til side i 10-12 minutter.
Kom æggeblommerne og de 50 g sukker i en skål og pisk det til en luftig æggemasse.
Tilsæt lidt efter lidt den lune mælk i æggemassen. Hæld blandingen tilbage i gryden, og varm den op på lavt blus. Blandingen må IKKE koge. Rør konstant med en træske, til blandingen begynder at blive tykkere og kan dække bagsiden af skeen. Lav en lille test ved at trække en finger tværs over skeens bagside. Hvis sporet ikke flyder sammen, er cremen færdig.
Tag straks cremen af varmen og lad den afkøle.
Skyl og nip bærrene. Mos dem til pure med en gaffel eller blender. Tilsæt 150 g sukker, rør omhyggeligt rundt. Hæld pureen i den kolde creme og rør rundt.
Hæld blandingen i en kageform og stil den i fryseren. Rør 3 gange – 1 gang i timen – mens den fryser ind.
Tag isen ud 20 minutter inden servering og stil den i køleskabet.