4 pers.
Ingredienser
8 modne blommer
2 spsk. ahornsirup
Mandelcrumble:
60 g mandler
80 g mel
60 g rørsukker
75 g iskoldt smør i små tern
1 tsk. kanel
Vaniliecreme:
korn af 1 stang god vanilie
2 spsk. flormelis
1½ dl piskefløde
1½ dl creme fraiche 18%
Fremgangsmåde
Halver blommerne og fjern stenene. Læg blommerne i en bradepande og mariner dem med ahornsirup.
Crumble:
Hak mandlerne fint og kom dem i en skål. Bland resten af ingredienserne i og rør det sammen til konsistensen er ligesom brødkrummer. Smuldr det ud over blommerne.
Sæt bradepanden direkte på grillen og læg låg på grillen. Grill i ca. 20 minuttr, til crumblen er sprød og blommerne møre.
Vaniliecreme:
Bland vaniliekorn med sukker i en skål. Hæld fløde og creme fraiche i og pisk det hele stift. Server de varme blommer med den kolde vaniliecreme.