Fish and chips

4 pers.

Ingredienser

800 g torskefilet
2 æg, let sammenpiskede
200 g rasp
½-1 tsk. chilipulver
salt, friskkværnet peber
4 store bagekartofler
4 spsk. olivenolie

Mayonnaise:
3 pasteuriserede æggeblommer
1 spsk. citronsaft
1 spsk. limesaft
5 dl raps- eller solsikkeolie
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Mayonnaise:
Pisk æggeblommer med lidt salt, til de begynder at tykne lidt. Tilsæt citron- og limesaft, pisk igen. Tilsæt olie ganske lidt ad gangen og pisk godt mellem hver gang, bliv ved til der haves en tyk mayonnaise. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Skær kartoflerne ud i både og vend dem i olie, salt og friskkværnet peber. Læg dem på en bageplade i et lag og sæt i ovnen ved 200 grader i ca. 30-45 minutter – til de er gyldne og sprøde.
Skær torskefileterne ud i mindre stykker og vend dem i sammenpisket æg og rasp blandet med chili, salt og friskkværnet peber. Steg dem i 3-4 minutter på hver side i lidt smør, til de er gyldne og sprøde. Server med kartoffelbådene og mayonnaise.