4 pers.
Ingredienser
8-12 friske figner
50 g smør
1 spsk. rørsukker
revet skal af 1 citron
1 tsk. kardemomme
½ dl marsala
Mascarponecreme:
30 g sukker
6 pasteuriserede æggeblommer
250 g mascarpone
korn af 1 stang vanilie
Fremgangsmåde
Pisk æggeblommerne med sukkeret, til de er lyse og meget luftige. Rør mascarpone let igennem med vaniliekorn. Tilsæt 2-3 store spsk. æggeblommemasse i mascarponecremen og rør til det er glat. Vend cremen i resten af æggeblommemassen med store luftige tag, til det er en ensartet creme.
Vask fignerne og skær den yderste håde spids af stilken. Skær et kryds i fignerne fra stilken og ca. 2/3 ned, rist dem let på alle sider i smør på en pande. Tag dem af panden og kog panden af med marsala, citronsaft, kardemomme og en anelse sukker. Lad den koge igennem. Fordel saucen over fignerne.
Server de varme figner med et par skefulde mascarponecreme.
Vil du læse fede artikler? Så tjek Hitcrush.com