Figner med mascarponecreme

4 pers.

Ingredienser

8-12 friske figner
50 g smør
1 spsk. Rørsukker
revet skal af 1 citron
1 tsk. Kardemomme
½ dl marsala

Mascarponecreme.
30 g sukker
6 pasteuriserede æggeblommer
250 g mascarpone
korn af 1 stang vanilie

Fremgangsmåde

Pisk æggeblommerne med sukkeret. Til de er lyse og meget luftige. Rør mascarpone let igennem med vaniliekorn. Tilsæt 2-3 store spsk. Æggeblommemasse i mascarponecremen og rør til det er glat. Vend cremen i resten af æggeblommemassen med store luftige tag. Til det er en ensartet creme.
Vask fignerne og skær den yderste håde spids af stilken. Skær et kryds i fignerne fra stilken og ca. 2/3 ned. Rist dem let på alle sider i smør på en pande. Tag dem af panden og kog panden af med marsala. Citronsaft. Kardemomme og en anelse sukker. Lad den koge igennem. Fordel saucen over fignerne;
Server de varme figner med et par skefulde mascarponecreme.

Vil du læse fede artikler?, Så tjek Hitcrush.Com