16 stk.
Ingredienser
25 g gær
100 g smør
2 spsk. sukker
½ tsk. salt
2 dl mælke eller vand
4 spsk. kommen
500 g hvedemel
æg og kommen til pensling
Fremgangsmåde
Gæren smuldres og røres ud i lidt af mælken eller vandet. Smelt smørret og hæld resten af mælken i. Hæld væsken over gæren. Rør syukker, salt og kommen i, sammen med halvdelen af melet. Ælt dejen smidig med resten af melet.
Drys lidt mel over dejen og lad den hæve tildækket og lunt, til dobbel størrelse i ca. 1 time. Ælt dejen igennem på bordet og del den i 2 dele, der trilles til en pøålse og deles i 8 lige store stykker.
Hvert stykke trilles til en tynd pølse, ca. 20 cm. lang og formes til en kringle. Sæt kringlerne på en bageplade og lad dem efterhæve i 15 minutter. Pensl dem med sammenpisket æg og drys med kommen.
Bages i 10 minutter ved 225-230 minutter midt i ovnen.