12 stk.
Ingredienser
ca. 350 g mel
1 tsk. salt
200 g smør
25 g gær
2 spsk. lunkent vand
4 æg
smeltet smør til pensling
Fremgangsmåde
Bland mel og salt i en skål. Skær smørret i skiver, kom dem i skålen og fordel dem i melet med fingerspidserne. Rør gæren ud i vandet og bland det i melet sammen med æggene. Ælt dejen blank og smidig. Tag ca. ½ dl dej fra og ælt 1 spsk. ekstra mel i den, den skal bruges til “knopperne” på briocherne.
Del dejen i 12 lige store stykker. Form dem til boller og læg dem i smurte og meldryssede muffinsforme, helst af metal. Rul små kugler af den ekstra dej og sæt en på hver bolle.
Lad briocherne hæve i ca. 40 minutter. Bages i ca. 10 minutter ved 225 grader midt i ovnen.
Efter bagningen pensles briocherne md smeltet smør blandet med lidt vand.