4 pers.
Ingredienser
Amaretti:
40 g bitre mandler
170 g “almindelige” mandler
6 dl sukker
5 æggehvider
3 dl flormelis
Æblekompot:
6 æbler (gerne Belle de Boskoop)
1 stang vanilie
½ dl sukker
4 spsk. flydende honning
½ dl vand
saft af ½ citron
fløde 13%
Fremgangsmåde
Mal mandlerne til mandelmel i en blender. Bland mandelmel og sukker. Pisk æggehviderne stive og bland sukker og mandelmelet i. Læg dejklatterne på en bageplade med en spiseske. Sigt flormelis over. Lad dem tørre et døgn ved køkkentemperatur.
Forvarm ovnen til 250 grader. Form hver dejklat til en top (gøres nemmest med 3 fingre, som til Napoleonshatte), sæt pladen i ovnen og skru ned til 225 grader. Bag dem i 7 minutter, til de er gyldenbrune og tørre i kanten. Lav et tjek, ved at sætte en kager på et koldt underlag – stivner den, er de færdige. Lad dem køle af på rist.
De kan holde sig længe, hvis de opbevares tørt.
Æblekompot:
Skræl æblerne og skær dem i både. Del vaniliestangen på langs. Læg æbler, vanilistang, vand, citronsaft, sukker og honning småkoge under låg i minutter. Tag låget af og kog i yderligere 5 minutter, til det bliver en grov kompot.
Server kompotten kold eller lun, men fløde og amaretti til.