Rabarber-marcipantærte

Ingredienser

Mørdej:
250 g blødt, hakket smør
1 æg
½ dl lunkent vand
lidt salt
25 g sukker
450 g mel
200 g rabarber

Marcipancreme:
4 dl mælk
50 g smør
100 g sukker
20 g maizena
200 g groftrevet marcipan
4 æg

Citrus-creme:
2 dl creme fraiche 38%
skal og saft af 2 lime
75 g flormelis

Kandiseret lime:
1 lime skåret i meget tynde skiver
flormelis

Fremgangsmåde

Alle ingredienserne blendes eller æltes sammen til en fast konsistens. Dejen skal hvile i ca. 1 time på et halvkøligt sted. Derefter er den klar til at rulle ud i ca. 2 mm. tykkelse. Stik ud til små tærteforme eller 1 stor. Fordel rabarberstykkerne på mørdejen, som derefter overhældes med lun marcipan-creme. Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader i 15 minutter.

Marcipan-creme:
Mælk, smør og sukker koges op og jævnes med maizena. Æggene piskes i den afkølede masse sammen med den groftrevne marcipan.

Citrus-creme:
Creme fraiche, flormelis, limesaft og -skal piskes til en stiv konsistens. Brug en ske til at lave kugler, som lægges på tærterne.

Kandiseret lime:
Læg de tynde limeskiver på en bageplade med bagepapir og drys dem med flormelis. Bag dem i ovnen ved 175 grader i 2 timer.