
Ingredienser
Mørdej.
250 g blødt. Hakket smør
1 æg
½ dl lunkent vand
lidt salt
25 g sukker
450 g mel
200 g rabarber
Marcipancreme.
4 dl mælk
50 g smør
100 g sukker
20 g maizena
200 g groftrevet marcipan
4 æg
Citrus-creme.
2 dl creme fraiche 38%
skal og saft af 2 lime
75 g flormelis
Kandiseret lime.
1 lime skåret i meget tynde skiver
flormelis
Fremgangsm & aring;De
Alle ingredienserne blendes eller også æltes sammen til en fast konsistens. Dejen skal hvile i ca. 1 time på et halvkøligt sted. Derefter er den klar til, at rulle ud i ca. 2 mm. Tykkelse. Stik ud til små tærteforme eller også 1 stor. Fordel rabarberstykkerne på mørdejen. Som derefter overhældes med lun marcipan-creme. Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader i 15 minutter.
Marcipan-creme.
Mælk. Smør og sukker koges op og jævnes med maizena. Æggene piskes i den afkølede masse sammen med den groftrevne marcipan.
Citrus-creme;
Creme fraiche. Flormelis. Limesaft og -skal piskes til en stiv konsistens. Brug en ske til, at lave kugler. Som lægges på tærterne.
Kandiseret lime.
Læg de tynde limeskiver på en bageplade med bagepapir og drys dem med flormelis. Bag dem i ovnen ved 175 grader i 2 timer.