Ingredienser
- 1 pose pommes frites (750 g) eller
- kartoffelbåde med skræl (750 g) eller
- kartoffelskiver (750 g)
Fremgangsmåde
Pommes fritene bredes ud på plade eller i bradepande, foret med bagepapir, i et tyndt lag. Bages ved 225 C i 30-60 min., afhængig af kvalitet. Man går sjældent fejl ved at give dem 45 min; nogle gange skal de have mere, men kun undtagelsesvist mindre.
Opskriften her regner med discount-pommes frites, som unægteligt er et ret dårligt produkt. Ovnfritter er fra fabrikkens side forkogt i olie, men det er stærkt varierende, hvor meget de er blevet kogt. Derfor også den store variation i tilberedningstiden, og det anbefales, når de bruges som tilbehør, at man (med mindre det er en gryderet, som sagtens kan tåle at koge længe) sætter pommes fritene i ovnen og efter ca. 10 min. inspicerer man deres udseende. Som regel kan man på dette tidspunkt afgøre, hvor meget mere, de skal have.
Discount-pommes frites er ifølge min erfaring enten ‘almindelige’ fritter, som bare har haft det uheld at blive stegt i en meget brugt olie, og som derfor er blevet mørke og har fået en ret kraftigt lugt af grill-os, eller også er de de små stumper, som er blevet til overs ved fremstillingen af de ‘gode’ pommes frites. Dette er et af de få steder, hvor det virkelig kan betale sig at købe et godt produkt (som så koster 2-3 gange så meget, ca. 14 kr. pr. pose), hvis man vil have noget ordentlig mad. Af discount-pommes fritene lader bølgefritterne til at være bedst.