Kinesisk andebryst (lynstegt)

Ingredienser

  • 1 stk. andebryst a’ 300 g.
  • 500 g. grøntsager
  • 1 1/2 deciliter hønsebouillon

Marinade

  • 1/2 deciliter Soyasauce
  • 2 spsk. hedvin
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 2 spks. frisk citronsaft
  • 1 tsk. mørk farin

Fremgangsmåde

  • Ingredienserne til marinaden røres sammen.
  • Skind og fedt skæres fra andebrystet i et stykke.
  • Brystet skæres i tynde strimler på 1 x 1 cm. og lægges i marinaden i 1 – 2 timer.
  • Skind med fedt steges i en wok eller på en stor pande ved jævn varme, således at fedtet smeltes fra. Skindet tages op.
  • Der skrues op for varmen. Marinaden hældes fra kødet, der lynsteges i andefedtet 2 – 4 min. til kødet er svagt rosa.
  • Kødet tages op, og grøntsagsblandingen lynsteges i ca. 5 min. Grøntsagerne skal stadig være sprøde.
  • Kød, marinade og bouillon tilsættes og det hele varmes igennem.
  • Jævnes evt. med maizena. Serveres med ris.

Velbekomme.