Torsk med fennikelsauté

Ingredienser

  • 4 stykker torskeryg á ca. 100 g (uden skind og ben)
  • 1 stor fennikelknold – ca. 300 g
  • 2 tsk olivenolie

Sauce

  • top og stok fra fennikel
  • 1 tsk olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 2 dl hønsebouillon
  • ½ tsk salt
  • friskkværnet peber
  • ½ dl piskefløde
  • 1 tsk citronsaft

Fremgangsmåde

Drys torskestykkerne med lidt salt og lad dem trække. Skær top og bund af fennikelknolden, del den i kvarter og fjern stokken. Gem top og stok. Skær resten i tern på cirka en halv centimeter.

Sauce: Sauter den afskårne top og stokken i olivenolie, til fenniklen er blød og let gylden. Tilsæt finthakket hvidløg, hønsebouillon, salt og peber og kog under låg i ti minutter. Si saucen. Kog den et par minutter med piskefløden og smag til med salt, peber og citronsaft.

Kogning af torsk: Læg torskestykkerne på en smurt rist eller sigte og kom dem i en gryde med lidt koldt vand i bunden. Læg låg på, varm vandet op til lige under kogepunktet og lad torsken simre i fem minutter. Sluk kogepladen og lad gryden stå ved eftervarmen i cirka ti minutter.

Sauteret fennikel: Svits de fintskårne fennikeltern i olivenolie. Læg låg på og damp dem i cirka fem minutter. Sluk kogepladen og lad gryden stå ved eftervarmen i cirka fem minutter.

Varm saucen op og pisk den op med stavblender eller i en blender.

Anret torsk og fennikel i rækker på et fad og server saucen til, eller anret det som tallerkenret med tynd ring af sauce omkring fisk og fennikel. Server retten med flute.

Velbekomme.

Tidligere artikelTorsk på krydret kartoffelbund
Næste artikelCulottesteg (6 pers.)