Livsstil og God Mad

Satay med jordnøddesalsa

4 pers.

Ingredienser

800 g okseklump eller okseinderlår
2 spsk. olie

Marinade:
1 dl soya (gerne Teriyaki)
1 spsk. frisk, revet ingefær

Til salat:
1 agurk
1 rød, frisk chili
1 bdt. koriander
1 limefrugt
2 spsk. ristet sesamfrø

Jordnøddesalsa:
1 dl jordnøddekerner
1 ds. kokosmælk
1 frisk, rød chili
1 stængel citrongræs
1 spsk. fintrevet ingefær
1 spsk. brun farin
salt, friskkværnet peber

1 godt brød
16 små træ grill-spyd

Fremgangsmåde

Læg træ-spyddene i en skål med vand.
Skær kødet i tynde strimler ca. 1½ x 6 cm. og læg dem i en skål. Riv ingefæren og kom det over kødet. Kom soya i skålen, rør rundt og lad trække i 2 timer.
Skær agurken på langs i 4 stænger, skær de indvendige kerner væk. Halver hver agurkestang på tværs og skær dem igennem på langs igen. Kom stængerne i en skål. Tag den røde chili og skær den i 1-2 mm. tynde strimler, læg dem sammen med agurkestængerne. Klip koriander i stykker og drys over. Pres saften af limen over og til sidst sesamfrøene, rør rundt.
Kom jordnøddekernerne i et fad og stil i en 180 grader varm ovn, ladet fadet stå til kernerne er gyldne. Tag dem ud og hak dem fint. Hæld kokosmælken i en gryde. Skær chilien i strimler og kom i, riv ingefæren og kom også den i. Flæk citrongræs på langs, hak jordnødderne og kom i sammen med brun farin. Kog indholdet til en tyk sauce – tag citrongræsset op. Fordel kødet på træspyddne og grill eller steg dem (evt. på grill pande).
Server i 4 høje glas, salsa i bunden, stik agurk- og chilistænger ned i og anbring tilsidst et par kødspyd i hver glas. Giv godt brød til.

Exit mobile version