
Ingredienser
1 dl lun mælk
50 g gær
1 spsk. sukker
½ tsk. salt
1 æg
100 g blødt smør
300 g mel
Fyld:
100 g smør
100 g farin
2 tsk. kanel
Pensling:
sammenpisket æg
Pynt:
flormelis og vand til glasur
Fremgangsmåde
Lun mælken og opløs gæren. Alle ingredienserne undtagen melet røres i. Ælt derefter melet i, til dejen er glat. Lad den hæve i ca. 30 minutter. Rør fyldet sammen.
Slå dejen ned og rul den ud til en firkant på ca. 30 x 40 cm. Smør fyldet ud over hele firkanten og rul den sammen som en roulade. Læg dejen i en rugbrødsform og lad den efterhæve ca. 20 minutter.
Pensl med æg og bag brødet ved 200 grader i 25-30 minutter.
Kanelbrødet pyntes med glasur, når den er kølet lidt af.