
Ingredienser
Dej.
30 g gær
1½ dl vand
1 æg
1 spsk. Sukker
1 tsk. Salt
375 g mel
Endvidere.
300 g iskoldt smør
Fyld.
200 g mandler
2 spsk. Sukker
150 g smør
Pensling.
1 sammenpisket æg
perlesukker
Fremgangsm & aring;De
Rør vand og gær sammen. Tilsæt æg og rør igen. Kom derefter mel. Salt og sukker i og rør dejen sammen. Drys mel på bordet og ælt dejen godt. Sæt den lunt til hævning i 15 minutter. Rul dejen ud til en 30 x 30 cm. Stor firkant på bordet. Skær det iskolde smør i tynde strimler med en ostehøvl eller også kniv. Lav med smørret i en stor firkant på dejen. Ca. 7 cm. Fra kanten; Læg hjørnerne af dejfirkanten ind over smørfirkanten Så smørret bliver lukket ind i dejen. Rul den forsigtigt til en større firkant. Uden, at smørret går igennem dejen. Fold derefter dejen ind over og rul igen. Gentag 2-3 gange Hvis dejen klistrer fast til bordet. Drysses med mel. Læg nu dejen på køl i 15 minutter og gentag processen med, at folde dejen og rulle efter hver gang. Læg atter dejen på køl. Gentag processen i alt 3 gange.
Smut mandlerne og blend halvdelen af dem. Tilsæt sukekr og smør og blend igen. Hak de øvrige mandler groft og bland dem i mandelmassen. Rul dejen ud i en lang plade. 25 cm. Bred. Fordel mandelmassen på midten i en bane på 10 cm. Fold siderne ind over mandelmassen. Pensl med æg og drys med perlesukker; Bag kringlen ved 180 grader i 40 minutter.