
4 pers.
Ingredienser
500 g hakket kalv og flæsk
salt, friskkværnet peber
3 hele æg
1/4 liter sødmælk
125 g hvedemel
Sauce:
1½ spsk. karry
5 røde æbler
2 løg
1 liter hønsefond
100 g smør
50 g mel
2 dl piskefløde
Fremgangsmåde
Det hakkede fars røres sejt med salt. Tilsæt mel et æg ad gangen. Tilsidst tilsættes mælken og peber. Lad farsen hvile i 30 minutter i køleskab. Sæt en stor gryde over med vand og bring det i kog med salt, laurbær og peber. Form til små boller og kog i det kogende vand i 8 minutter. Bollerne tages op og puttes i karrysaucen.
Sauce:
Smørret smeltes i en tykbundet gryde. De hakkede løg og æbler kommes i og sauteres af. Tilsæt karry og rist den godt af. Melet drysses i og bages af. Tilsæt hønsefond og lad det småsimre i ca. 20 minutter. Saucen blendes og sigtes, derefter koges den op med piskefløde og smages til med salt og friskkværnet peber.
Bollerne komems i. Serveres med løse ris.