
4 pers.
Ingredienser
4 kalvemedaljoner
10 g smør
½ spsk. olie
salt, friskkværnet peber
Sauce:
3 dl vand
1½ spsk. kalvefond
1 dl madeira
2½ tsk. majsstivelse
½ dl vand
salt, friskkværnet peber
1 dl piskefløde
Krydrede bønner:
350 g grønne bønner, frosne bønner
10 g smør
salt
tørrede chiliflager
Tilbehør:
kartoffelmos af 1 kg. kartofler
Fremgangsmåde
Kalvemedaljoner brunes på begge sider i olie og smør. Drys med salt og friskkværnet peber. Steges ca. 4 minutter på hver side. Lad dem trække under alufolie i 5 minutter. Panden koges af med vand, fond og madeira.
Majsstivelse røres ud i vand og røres i. Koges igennem og smages til med salt og friskkværnet peber. Fløden piskes stiv og vendes i saucen.
Bønnerne tøes op og svitses i smør. Salt og tørrede chiliflager drysses over.
I samarbejde med Smodie