
Ingredienser
4 dl mel
1 tsk. sukker
½ tsk. salt
12 g gær
1 dl yoghurt naturel, sturetemperature
1½ spsk. smeltet smør eller vegetabilsk olie + olie til stegning
1 æg
groft salt
Fremgangsmåde
Bland 3 dl mel (hold 1 dl tilbage til æltning) med sukker og salt i en skål. Udrør gæren i yoghurten og hæld det i sammen med smør eller olie og æg. Rør dejen godt sammen. Ælt dejen på et melet bord til den er blød og smidig, ca. 4 minutter. Læg dejen i en skål og dæk den med et fugtigt klæde. Sæt den lunt og lad den hæve i 2-3 timer til dobbelt størrelse.
Sæt ovnen på 200 grader. Del dejen i 4 dele og form hver del til en trekantet plade, ca. 1 cm. tyk. Pensl med smeltet smør og drys med groft salt.
Læg brødene på en bageplade og stil dem i ovnen. Bag til brødene er gyldne 12-15 minutter og pensl med smeltet smør inden servering.
TIP:
Pensl evt. det ubagte brød med smeltet hvidløgs- og urtesmør og drys med hakket rød chili og frø af spidskommen.
Fyldte Naanbrød:
Rul 2 lige store dejplader ud. Bland strimlede, stegte kartofler, brunene løg og hvidløgssmør og læg det på midten af den ene dejplade. Læg den anden dejplade over og knib den sammen.