En skøn italiensk kage

6-8 pers.

Ingredienser

Dej:
125 g smør
21/4 del sukker
2 æggeblommer
4 dl mel
21/4 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniliesukker
2 dl mælk
4 æggehvider
50 g mørk chokolade 70%
50 g valnødder

Chokoladecreme:
100 g mørk chokolade 70%
3/4 dl sukker
½ dl vand
2 ægge blommer
1 spsk. blødt smør

Pynt:
fine valnøddekerner
revet mørk chokolade

Fremgangsmåde

Rør smør og sukker hvidt. Tilsæt æggeblommerne et ad gangen og sigt/rør mel, bagepulver og vaniliesukker i skiftevis med mælken. Pisk hviderne meget stive og vend dem i med let hånd. Hæld halvdelen af dejen i en velsmurt, raspstrøet springform og drys den revne chokolade og de grofthakkede valnødder over. Kom resten af dejen over og sæt kagen i en 200 grader varm ovn i 35-45 minutter. Dæmp evt. varmen eller dæk med bagepapir de sidste 10-15 minutter, hvis kagen får for meget farve. Lad kagen køle af og lav imens chokoladecremen.
Kom sukker, vand og chokolade i en gryde og varm det ved svag varme til chokoladen er smeltet. Tag gryden af varmen og pisk i cremen hyppigt, mens den afkøler. Når cremen er kold, piskes smørret i. Bred cremen over kagen. Pynt med fine valnøddekerner.