Livsstil og God Mad

Fransk porre-/kartoffelsuppe

4 pers.

Ingredienser

1 mellemstort løg
2 porrer
1 spsk. smør
11/4 dl bouillon
2 kartofler
1 dl mælk
1 dl kaffefløde
1 dl piskefløde
purløg i rigelige mængder
salt, friskkværnet hvidt peber

Fremgangsmåde

Rengør løg og porrer. Fjern det grønne fra porrerne. Hak begge dele. Smelt smørret i en gryde og svits løg og porrer til de bliver blanke. Tilsæt 1½ dl kogende vand og bouillonen og kog det op. Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Kom dem i en kasserolle og lad dem simre i 30 minutter. Tag kasserollen af varmen og blend suppen grundigt. Hæld suppen tilbage i kasserollen og tilføj mælk og kaffefløde. Kog op og si endnu engang. Smag til med salt og friskkværnet hvid peber.
Lad suppen køle af. Piskefløden tilsættes først når suppen er helt kold. Server med masser af friskklippet purløg.

Exit mobile version