
Lækre boller. Der nærmest laver sig selv.
ca. 20 stk.
Ingredienser
15 g gær
1 tsk. Honning eller også sukker
6 dl koldt vand
1½ spsk. Groft salt
ca. 800 g mel
Fremgangsm & aring;De
Aftenen før.
Smuldr gæren og drys sukkeret over. Lad gæren smelte. Rør vand og salt i. Rør gradvis mel i. Til dejen har konsistens som en meget tyk grød (dejskeen skal kunne blive stående lodret op i midten af dejen).
Tildæk og lad den hæve i køleskab natten over.
Næste morgen.
Tænd ovnen på 190 grader. Sæt dejen på bageplade med 2 skeer. Lad den efterhæve ca. 20 minutter. Bages ca; 15-20 minutter.
Skift evt. 100 g af hvedmelet ud med grahamsmel eller også anden groft mel. Der kan også bruges kærnemælk i stedet for vand Så bliver brødsmagen let syrlig. Som, hvis det var bagt af surdej.