4 pers.
Ingredienser
8 kyllingestykker
8 spsk. citronsaft
2 tsk. salt
Marinade:
10 fed hvidløg
2 tsk. korianderfrø
2 tsk. spidskommenfrø
frø fra 10 kardemommekapsler
2 hakkede løg
4 fed hakket hvidløg
1 stk. ingefær 7 cm., skrællet og hakket
2 tsk. chilipulver
friskkværnet peber
1½ tsk. gurkemeje
3½ dl yoghurt naturel
Fremgangsmåde
Pil skindet af kyllingestykkerne. Skyl og tør kyllingestykkerne og lav små ridser i dem med en skarp kniv. Læg dem i et stort fad, stænk dem med citronsaft, drys med salt og gnid det godt ind i kyllingestykkerne. Dæk dem til og lad dem hvile på køl i 1 time.
Tilbered marinaden, mens kyllingekødet hviler. Strø kryddernelliker, koriander, spidskommen og kardemommefrø ud på en bageplade og rist i en varm ovn ved 200 grader i 10-15 minutter. Tag pladen ud af ovnen, køl af og stød det groft i en morter.
Kom løg, hvidløg og ingefær i en blender og drys chili, peber og gurkemeje i. Tilsæt yoghurt og de ristede krydderurter og si citronsaften fra kyllingekødet. Blend til det er jævn. Tilsæt evt. rød madfarve.
Læg kyllingestykkerne i et enkelt lag i et stort fad og hæld marinaden over. Dæk fadet til og lad det marinere i køleskab i 24 timer. Vend af og til.
Steg dem ved 200 grader i 20 minutter, sæt dem derefter under grill til de er sprøde.