Stegt svinekam

6-8 pers.

Ingredienser

1½ kg svinekam uden ben og med svær
½ tsk.kommen
3 fed hvidløg
2 spsk. olie
1 tsk. paprika
salt, friskkværnet peber
2 løg
2 gulerødder
1 selleri
1 laurbærblad

Fremgangsmåde

Rids sværen med en kniv. Hak kommensfrøene og hak hvidløgene fint. Rør begge dele med olie og paprika. Gnid stegen grundigt med blandingen, pak den i stanniol og lad den stå køligt natten over. Tænd ovnen på 200 grader (varmluft 180). Tag stegen ud af folien og kom salt ned mellem de enkelte svær. Krydr med salt og friskkværnet peber. Læg stegen på en rist i bradepanden så sværen ligger så lige som muligt. Sæt den på den midterste rille i ovnen. Steg den i 30 minutter. Hæld af og til lidt stegefedt over. Skær løg, gulerødder og selleri i tern. Det andet hvidløg pilles kun. Alle grønsager og laurbærbladet lægges ned i bradepanden. Ovnen skrues ned til 180 grader (varmluft 160). Tilsæt ½ liter vand. Steg videre i ca. 1½ time. Tag stegen ud af ovnen og lad den hvile i ca. 20 minutter. Hæld sky og grønsager gennem en sigte i en gryde og lad den evt. koge ind. Smag saucen til og server den til stegen.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik