
4-6 pers.
Ingredienser
800 g løg
3 fed hvidløg
1,2 kg. oksekød (helst fra skank ellers bov)
4 spsk. svinefedt eller olie
5 spsk. paprika
1 tsk. tørret timian
1 tsk. tørret merian
1 tsk. spidskommen
1 spsk. eddike
salt, friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Skær løg og hvidløg i tern. Skær kødet i tern – ikke for småt – skær de senede steder væk. Stykkerne skal være fingertykke, godt 4 cm. lange.
Varm fedtet op i en gryde. Steg løgene i fedtet til de er helt glasklare og næsten brune – men også kun næsten!
Tilsæt paprika sammen med hvidløg, merian, timian og spidskommen, steg kort. Så kommes eddiken i sammen med 1 dl vand. Nu kommes kødet i. Lad være med at røre i det, så det får lidt farve. Men de må IKKE stege rigtigt, hvis det skal blive rigtig mørt. Krydr med salt og friskkværnet peber. Skru ned for varmen og lad det snurre. Tilsæt ikke mere vand, da løg og kød udvikler nok saft til at stå og småkoge. Kun hvis det ser ud til at koge helt ind, skal der tilsættes et par sjatter…….men det skal være så lidt så gullaschen IKKE koger, ellers bliver kødet ikke mørt. Efter 1½ time, måske lidt mere, er kødet næsten mørt. Kog resten af paprikaen med og til sidst knap dækkes gullaschen knapt med vand. Efter godt 15 minutters snurren er det perfekt, smag til en sidste gang.