Bøffer med rødvinsløg

2 pers.

Ingredienser

2 små løg
½ tsk. sorte peberkorn
2 flotte, velhængte bøffer af filet
2 spsk. olie
2 spsk. smør, heraf skal 1 spsk. være iskold
1 dl rødvin
salt

Fremgangsmåde

Sæt ovnen på laveste temperatur, her kan de stegte bøffer hvile senere.
Pil løgene, halver dem og skær dem i tynde ringe. Stød peberkornene fint i morteren.
Tør bøfferne med køkkenrulle. Lad olien blive godt varm. På med bøfferne og steg dem ved stærk varme i ca. 2 minutter til undersiden ikke længere klæber til panden, men kan løsnes med en paletkniv. Vend bøfferne. Kom 1 spsk. smør på pandne og steg bøfferne færdige, alt efter hvordan de ønskes. Tag dem af panden og krydr med salt og friskkværnet peber. Læg dem på en tallerken og lad dem hvile i ovnen, kun få minutter.
Læg løgene i det varme stegefedt på panden og steg dem. Tilsæt rødvinen og lad det koge kraftigt op. Rør så det iskolde smør i, i små stykker under kraftig omrøring. Krydr saucen let med salt og friskkværnet peber. Hæld saucen over bøfferne.

Mangler du vin til festen så se her.