
4 pers.
Ingredienser
4 kyllingebryst uden skind
50 g frisk reven ingefær
1 lime
3 fed hvidløg
1 bdt. frisk koriander
1 ds. kokosmælk
4 dl jasminris
Chutney:
1 godt moden mango
1 lille dåse ananas
2 små løg
3 spsk. hvidvinseddike
2 store spsk. brun farin
salt, friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Kyllingebrysterne skæres i 4 stykker og sauteres i lidt olie på en varm pande. Efterfølgende koges panden af med kokosmælken og smages til med skallen fra limen samt saften fra ½ lime, hakket koriander, revet ingefær og hakket hvidløg. Det hele kommes i et ildfast fad og braiseres ved 180 grader i 25 minutter.
Risene koges i 5 dl kogende vand med lidt salt. De koges op og simrer i 5 minutter. Så trækkes de af varmen og bliver færdige under låg.
Mangoen skrælles og skæres i tern. Løgene hakkes fint og sauteres. Mangostykkerne kommes i og det hele røres rundt på varmen et par minutter. Eddike kommes på og koger ind. Derpå kommes den brune farin og ananasstykkerne i. Det hele simrer i ca. 20 minutter ved lav varme. Chili kan med rette kommes i efter behov.