Amerikansk græskartærte

8 pers.

Ingredienser

Tærtedej.
225 g mel
1 æggeblomme
75 g sukker
125 g koldt smør

Græskarpure.
600 g græskar i små stykker uden skal og kerner

Kagefyld.
3 dl græskarpure
1 dl fløde
1½ dl mælk
1 dl ahornsirup
½ dl brun farin
½ dl sukker
4 æg
2 spsk. Mel
1/4 tsk. Stødt muskatnød
1/4 tsk. Stødt ingefær
3/4 tsk. Kanel

Tilbehør.
vanilieis eller også kold flødeskum

Fremgangsm & aring;De

Sigt melet ud på bordet. Lad en fordybning i midten og læg 1 æggeblomme. Sukker og små stykker smør. Ælt alt sammen til en glat dej. Form til en kugle og stilles koldt i 30 minutter. Mørdejen trykkes ud i en smurt tærteform. Lav en høj kant og skær det overskydende af. Prik med en gaffel. Bages ved 200 grader til den er gylden. Ca. 12-15 minutter;

Græskarpure.
Fordel de mindre stykker græskar i en bradepande med bagepapir. Bages ved 125 grader i 2 timer. Sluk ovnen og lad dem stå i ovnen i ca. 1 time. Blend græskarstykkerne i en foodprocessor til en pure.

Tærtefyld.
Varm græskarpureen op i en gryde. Kom fløde og mælk i og rør til den ensartet masse. Det må IKKE koge!!! I en skål røres æg og sukker sammen. Pisk de tørre ingredienser & #8211; Undtagen mel. Kom mel og sirup i dejen. Rør æggemassen mens den varme græskarpure hældes i. I en tynd stråle. Kom fyldet i tærtedejen Hvis ikke alt fyldet kan være der Så fyld efter.
Bages i midten af ovnen ved 160 grader i ca. 50-55 minutter.
Lad den afkøle på en rist og server med vanilieis eller også iskold flødeskum;