Ingredienser
150 g smør
250 g sukker
2 æg
300 g mel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
1 tsk. stødt ingefær
2 tsk. kanel
5 mellemstore bananer
½ dl stærk kaffe
Glasur:
100 g flormelis
2 spsk. stærk kaffe
2 spsk. kokosmel
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 grader.
Smør en springform der kan rumme 2½ liter og drys med rasp. Rør smør og sukker let og hvidt. Tilsæt æggene i et ad gangen. Bland mel, natron og krydderier sammen og rør det i dejen skiftevis med de mosede bananer og kaffen.
Hæld dejen i formen og bag på nederste rille i ca. 50 minutter.
Lad den afkøle lidt i formen inden den vendes ud på en rist. Rør glasur sammen og bred den over den kolde kage. Drys med kokosmel.
Kagen kan fryses inden glasuren lægges på.