
Ingredienser
Dej:
75 g blødt smør
200 g sukker
3 æg
2 gulerødder
revet skal og saft af ½ citron
175 g mel
1 tsk. strøget bagepulver
Guld glasur:
1 dl kvark eller flødeost
1 dl piskefløde
3 spsk. flormelis
2 spsk. cognac
½ tsk. safran eller gurkemeje
Fremgangsmåde
Rør smør og sukker godt. Rør æg i et ad gangen. Citronskal, -saft og gulerødder røres i. Tilsæt sigtet mel med bagepulver. Hældes i en smurt tærteform, bages nederst i ovnen i 30-35 minutter ved 200-210 grader. Afkøler, vendes ud (her kan den evt. fryses).
Glasur:
Kvark/flødeost, fløde og flormelis piskes til en luftig creme. Smages til med cognac og tilsættes safran eller gurkemeje for at få den gule farve.