
Ingredienser
Dej:
150 g smør
3 dl mel
2 spsk. sukker
reven skal af ½ citron
1 æggeblomme
2 spsk. vand
Fyld:
2½ dl vand
1 æg
2 æggeblomme
1 spsk. mel
100 g chokolade 70%
3 tsk. vaniliesukker
Marengs:
2 æggehvider
3/4 dl sukker
1 spsk. mandelflager
Fremgangsmåde
Kom fedtstof mel, sukker, citronskal, æggeblommer og vand i køkkenmaskinen og kør det hele til den smidig dej. Tryk dejen ud i en tærteform, ca. 25 cm. i diameter. Lad den stå koldt i ca. 15 minutter.
Hæld mælken i en tykbundet gryde. Tilsæt hele æg, æggeblommer, mel samt chokolade brækket i mindre stykker. Varm det hele under omrøring, til det bliver en tyk creme. Cremen skal simre, men må ikke koge. Lad cremen køle.
Bag tærteskallen ved 225 grader på nederste rille i 15 minutter.
Kom vaniliesukker i chokoladecremen og hæld i den forbagte bund.
Pisk æggehviderne til marengsen stiv med halvdelen af sukkeret. Vend resten af sukkeret i med lette tag og bred marengsmassen over chokoladecremen.
Drys med mandelflager.
Bag tærten ved 150 grader i ca. 12 minutter eller til marengsen er gylden. Dæmp temperaturen til 100 grader og bag tærten yderligere 45 minutter.