Ingredienser
store makroner
revet marcipan
6 æggeblommer
3 hele æg
200 g sukker
2 appelsiner
1 liter piskefløde
1 tsk. vaniliesukker
150 g god mørk chokolade
1 stort glas syltede kirsebær
100 g svesker uden sten, ituskåret
Fremgangsmåde
Riv skallen af den ene appelsin og gem det lidt. Pres saften af begge appelsiner og lad sveskestykkerne stå i blød i saften (gerne natten over).
Æggeblommer, hele æg, sukker og vaniliesukkeret piskes til skum. Kom sveskestykekrne, appelsinsaften, hakket chokolade samt den revne appelsinskal ned i æggemassen, til sidst den revne marcipan. Pisk fløden stiv og vend den sammen med æggene.
Tag en springform og fordel knuste makroner i bunden, kom nogle syltede kirsebær på og væd makronerne med lidt kirsebærsaft. Derefter kommes et lag iscreme på og så igen makroner og creme. Bliv ved så længe der er makroner og creme, sæt kagen på frost, pakket godt ind i plastfilm.
Server f. eks. med sorbetis, nødder og nougat på toppen eller pynt med knallerter og stjernekastere.