Bagt æblekage

4-6 pers.

Ingredienser

1 kg æbler
1 dl vand
100-150 g sukker efter smag

Creme:
4 æg
60 g sukker
4 dl mælk
8 tvebakker eller makroner (ca. 50 g)
korn af 1 vaniliestang

Fremgangsmåde

Skræl æblerne, tag kernehuset ud. Skræl æblerne i mindre stykker og kom dem i en gryde sammen med vandet. Kog æblerne til de er møre og begynder at koge ud. Tag gryden fra varmen og rør æblerne igennem med den ske. Smag æblerne til med sukker.
Pisk æg og sukker skummende. Knus tvebakker eller makroner og kom dem i en gryde sammen med mælk og flækket vaniliestang. Bring det i kog og tag gryden fra varmen. Hæld mælken i det piskede æg.
Kom æblemosen i et smurt ovnfast fad og hæld cremen over. Bag æblekagen i 10 minutter ved 200 grader og dernæst i ca. 40 minutter ved 180 grader.
Server med kold flødeskum eller creme fraiche.