Marokkansk Harira suppe

6 pers.

Ingredienser

25 g smør
100 g puy linser
ca. ½ kg. lammekød i tern på ca. 1 cm. (gerne bov)
1 stort hakket løg
1 tsk. stødt gurkemeje
1½ tsk. kanel
1/4 tsk. stødt ingefær
2 safrantråde
1 tsk. cayennepeber
11/4 dl (100 g) langkornede ris
ca. 1½ liter vand
salt
2 spsk. hakket, frisk koriander (gem lidt til pynt)
4 spsk. hakket bredbladet persille (gem lidt til pynt)
4 flåede tomater + saft fra dåse
100 g spiseklare kikærter fra dåse
salt, peber
citronbåde til servering

Fremgangsmåde

Smelt smørret i en gryde. Kom linser, lammekød, løg, gurkemeje, kanel, ingefær, safrantråde og cayennepeber i, og svits det i smørret. Dæmp varmen, og hæld vand over så det netop dækker.
Lad det netop koge op, skru ned for varmen, go fjern de urenheder der danner sig på overfladen.
Hæld tomatsaften fra dåsen i, og lad retten simre under låg i 1½-2 timer. Tilsæt evt. mere vand undervejs.
Kog risene i letsaltet vand, til de er møre. Kom ca. 3 spsk. af kogevandet i en lille gryde, og hæld resten fra. Lad risen dryppe godt af i en sigte.
Vend koriander, persille og hakkede tomater i risvandet, og lad det koge i 15 minutter under omrøring.
Kom det i suppen sammen med ris og kikærter. Smag til med salt og peber, og lad det hele småkoge i 5-10 minutter.
Server suppen dampende varm, pyntet med drys af koriander og bredbladet persille.
Læg citronbåde ved, så hver især kan dryppe citronsaft i suppen.

Der kan bruges hvide bønner i stedet for kikærter.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik