5 pers.
Ingredienser
500 g kyllingefilet
1 liter yoghurt naturel
frisk ingefær på størrelse med en valnød
1 tsk. stødt koriander
2 fed presset hvidløg
3 spsk. medium, indisk karry
Marsala sauce:
1 spsk. frisk koriander
1 ds. tomatsuppe
1 ds. kokosmælk
1 fed finthakket hvidløg
2 finthakkede skalotteløg
salt, friskkværnet peber
citronsaft fra 1 citron
25 g smør
1 chili uden kerner i skiver
basmatiris til 5 pers.
1 spsk. gurkemeje
Fremgangsmåde
Kyllingekødet skæres i stykker. Yoghurt blandes med krydderier og presset hvidløg. Vend kyllingekødet heri og stil det i køleskab mindst 4 timer – gerne mere.
Kyllingestykkerne sættes på spid og steges på grillen, kan også bages på bagepladen i ca. 20 minutter eller på en grillpande.
Til saucen hakkes løg og hvidløg fint. Smørret smeltes og løgene klares heri. Hak ingefæren fint. Tomatsuppe, kokosmælk og citronsaft tilsættes, samt resten af krydderierne og ingefæren. Lad saucen simre og smag til med citronsaft, salt og peber.
Ris koges efter anvisning med en anelse gurkemeje i.
Tak til Gotstyle for tippet!