Ingredienser
600 g oksetykkam
1 spsk. olivenolie
Marinade:
4 fed hvidløg
1 knsp. safran
salt og skal af 1 citron
Oksegryde:
2 løg
1 ds. flåede tomater
2-3 stænger hel kanel
1 tsk. stødt koriander
3 laurbærblade
groft salt
1-2 courgetter
3 gulerødder
salt, friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Skær tykkam i tern på ca. 3 x 3 cm. Lav en marinade af hakket hvidløg, safran, citronsaft og -skal. Vend det med kødet og lad det trække i 30 minutter i køleskab.
Brun kødet i olie i en gryde. Skær løgene i tern, kom dem i gryden og brun dem et par minutter sammen med kødet. Tilsæt vand så det dækker og kog det op, lad det simre i 10 minutter og skum urenheder af. Tilsæt flåede tomater, hel kanel, koriander, laurbærblad og salt. Lad retten koge ca. 45 minutter under låg. Tilsæt courgetter og gulerødder, skåret i grove bjælker. Kog yderligere 15 minutter til at er mørt. Smag til med salt og peber.