Krydret flæskesteg

10-12 pers.

Ingredienser

2½-3 kg. mellemkam med svær
1 bdt. persille
skal af 2 citroner
1-2 kviste rosmarin
1-2 fed hvidløg
salt, friskkværnet peber
laurbærblade
6-7 dl bouillon
2-3 dl hvidvin

Fremgangsmåde

Skær sværen løs, så den kun sidder fast i den ene side. Bland klippet persille, reven citronskal, rosmarin og hvidløg. Fordel det på kødet, læg sværen tilbage på plads og sy, så sværen sidder fast. Kom godt med salt på (især mellem sværen). Krydr med peber og stik laurbærblade i sværen.
Brunes 15 minutter ved 250 grader. Dæmp til 175 grader, hæld bouillon ved og steg færdig i 13/4 -2 timer. Si skyen, skum og bring den i kog. Tilsæt hvidvin og jævn saucen let.
Server med kartoffelbåde og grøn salat.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik