20 stk.
Ingredienser
3 frosne spinatkugler
2 dl kogende vand
1½ dl mælk
50 g gær
1 spsk. olie
2 tsk. salt
1 bk. karse
1 dl finthakket purløg
1 dl finthakket persille
150 g sigtemel
600 g hvedemel
æg til pensling
Fremgangsmåde
Spinatkuglerne hældes over med kogende vand og tøes op i en lille kasserolle. Mælken og olie tilsættes, blandingen afkøles og gæres røres ud heri. Halvdelen af hvedemelet og de øvrige ingredienser kommes i en skål og blandes godt sammen. Kom væden ved og resten af melet lidt efter lidt, til dejen får en passende konsistens.
Ælt godt til den er smidig. Stil den til hævning ca. 1 time. Dejen slåes ned og formes til 20 aflange boller. Efterhæver 30 minutter. Pensles med æg og bages ved 225 grader i 15-20 minutter.