Salade Nicoise

4 pers.

Ingredienser

er par håndfulde blandede salater
2 stænger bladselleri
4 tomater
½ skrællet agurk
½ rød peber
8 små. Kogte. Faste kartofler
100 g kogte. Grønne bønner
4 hårdkogte æg
2 ds. Tun i vand
8 ansjoser
50 g små sorte oliven med sten. Evt. Nicosia
Dressing.
6 spsk. God olivenolie
1 spsk. Vineddike
1-2 tsk. Sennep
salt. Friskkværnet peber

Fremgangsm & aring;De

Tag et stort fad og læg det skyllede salat på. Læg først skiver af de kogte kartofler. Derefter de grønne bønner henover. Skær agurken i skiver og læg langs kanten. Fordel tomatskiverne henover salaten. Skær æggene i halve og læ på salaten. Findel tunkødet lidt med en gaffel Så der ikke er nogen store klumper; Læg tunkødet i en bunke i midten af salaten. Læg ansjoserne på og drys de sorte oliven på.
Rør alt til dressingen sammen og dryp henover salaten. Spis med lun flute.