8 pers.
Ingredienser
2 kyllinger a 1500 g
saft af 2 citroner
salt, friskkværnet peber
125 g mel
8 spsk. smør
11/4 dl olie
2 løg i skiver
500 g friske champignon
1 fed finthakket hvidløg
½ liter hønsebouillon
Fremgangsmåde
Skyl og tør kyllingerne. Skær dem i stykker og kom kyllingestykkerne i en skål med citronsaft og vand til de er dækket. Stil i køleskab i 1 time. Skyl citronsaften af kyllingestykkerne. Krydr med salt og peber. Dyp stykkerne i 3/4 af melet. I en stor gryde steges kyllingestykkerne ved høj varme i smør og ½ dl af olien, indtil de er brune. Tag dem op. Tilsæt den sidste 1/4 af melet og ½ dl olie til gryden og steg til det er brunt. Tilsæt løg, champignon og hvidløg, rør rundt hele tiden. Kom kyllingestykkerne tilbage i gryden. Tilsæt bouillon og vand til de er dækket. Skru ned til medium varme og steg i 25 minutter.