
4 pers.
Ingredienser
4 plader butterdej
500 g helbladet spinat eller frossen
skal og saft af 1 lime
2-3 dl piskefløde
2 spsk. smør
1-2 spsk. mel
2-4 spsk. sukker
salt, peber
4 torske- eller laksefileter
Fremgangsmåde
Gnid fisken i salt og skyl den, dup dem tør med køkkenrulle. Skær fisken i passende stykker, så de kan ligge på butterdejen.
Optø spinaten (hvis der bruges frossen). Kom lidt smør på panden og damp spinaten et par minutter. Drys mel på spinaten og tilsæt piskefløde, kog et par minutter til sovsen har en tyk konsistens. Kom limesaft og -skal i og smag til med sukker, salt og peber. Der skal ofte mere sukker i, end man tror. Kom lidt sukker i ad gangen og smag til.
Rul butterdej ud til 20 x 20 cm. Læg spinatblandingen i bunden, så fisk og så mere spinatblanding. Luk pakkerne. Sæt dem på en smurt plade og bag dem i ovnen ved 190-210 grader i 20-25 minutter.