Blomkålssuppe med chili

4 pers.

Ingredienser

500 gram blomkål, inkl. blomkål, deles i buketter
1 skalotteløg, finthakket
2 fed hvidløg, knust og finthakket
½ frisk, rød chili, udkernet og finthakket
2 spsk. koncentreret, flydende grøntsagsbouillon
½ l vand
saft af ½ citron
salt, friskkværnet peber
lidt olivenolie

Fremgangsmåde

Kom lidt olie i en gryde og sauter skalotteløg og hvidløg, til det bliver blødt, men uden at det tager farve. Blomkål og chili tilsættes og lad det stege med i et par minutter, under omrøring. Tilsæt citron, koncentreret bouillon og vand. Lad det koge op, læg låg på og skru ned. Lad det simre i ca. 15 minutter. Blend til en glat masse og smag til med salt og friskkværnet pebet. Ved servering, pyntes med røde chili ringe på toppen.

Husk at du kan dyrke dine egne frø. Hvis du vil have den super stærk skal du måske gå efter Carolina reaper frø.