Salat med ris og butterbeans

4 pers.

Ingredienser

100 g butterbeans
50 g brune ris
2 fed hvidløg, fintrevet
½ rødløg, finthakket
1 håndfuld, friske, grønne bønner – nippet
1 gul peberfrugt, skåret tynde strimler
1 rød peberfrugt, skåret i tynde strimler
1 håndfuld brøndkarse
1 håndfuld græskarkerner

Dressing:
2 spsk. olivenolie
½ cm revet ingefær
2 spsk. kapers
1 spsk. vand fra kapers
1 spsk. citronsaft
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Bønnerne udblødes i vand, natten over. Vandet hældes fra, bønner komme i en gryde med vand og de koges møre, ca. 30 minutter. Ris koges efter anvisningen på pakken. Ris og bønner blandes i en skål. Hvidløg rives på en rivejern og blandes i sammen med bønner, peberfrugt, rødløg og brøndkarse. Rist græskarkerner på en tør pande, lad dem køle af og drys dem over.

Kom alle ingredienserne til dressingen i en blender, kør til en jævn masse som smages til og hældes over.