8-12 pers.
Ingredienser
Kagebunde:
6 æggehvider
125 g rørsukker
175 g marcipan af god kvalitet
100 g flormelis
100 g hasselnødder
30 g hvedemel
Nougatcreme:
6 dl piskefløde
300 g lød nougat
1 tsk kaffepulver
1 spsk. kogende vand
Pynt:
mørk chokolade, høvlet
Fremgangsmåde
Kom marcipan, flormelis, nødder og hvedemel i en foodprocessor og findel massen. Pisk æggehviderne stive, tilsæt sukker og pisk til marengsen er sej. Vend marcipanblandingen i marengsen og fordel den i to godt smurte springforme. Bag kagerne ca. 1 time ved 140 grader, sæt dem til afkøling.
Varm 2 dl piskefløde op til kogepunktet og smelt nougaten i den varme fløde. Opløs kaffen i kogende vand og rør den i nougatblandingen. Sæt nougatblandingen til afkøling.
Pisk resten af fløden til flødeskum og vend nougatcremen i.
Fordel halvdelen af nougatcremen imellem de to bunde og smør resten over kage-toppen og siderne. Stil kagen i køleskabet i et par timer.
Tag kagen ud af køleskabet og pynt høvlet chokolade.