
6-8 pers.
Ingredienser
Kage:
150 g hasselnøddekerner, finthakket (malet)
2 æggehvider
150 g rørsukker
Nougatcreme:
4 dl piskefløde
150 g blød nougat
Pynt:
mørk chokolade, høvlet
Fremgangsmåde
Æggehviderne piskes næsten stive, derefter tilsættes 75 g sukker og de piskes helt stive.
Nødderne tilsættes sammen med resten af sukkeret og blandes forsigtigt i marengsmassen.
Massen spredes ud i to cirkler (ca 20 cm diameter) på bagepapir og bages ca 20 min ved 180 grader.
Afkøles og papiret fjernes forsigtigt.
Piskefløden koges forsigtigt op sammen med den bløde nougat og stilles så på køl i nogle timer eller natten over. Nougatmassen piskes stiv og halvdelen lægges mellem bundene og resten bredes ud på toppen af kagen.
Pyntes med høvlet chokolade.