6 pers.
Ingredienser
Tærtedej:
150 g mel
100 g smør, koldt, skåret i mindre stykker
1 æggeblomme
1 spsk. koldt vand
Fyld:
saft af 2 citroner
1½ dl vandand
75-85 g rørsukker
3 spsk majsstivelse
2 æggeblommer
Marengs:
3 æggehvider
125 g sukker
Fremgangsmåde
Kom melet i en skål og smuldr smørret i, til det er grynet. Saml dejen med vand og æggeblomme. Læg det på køl i en times tid.
Rul dejen ret tyndt ud og beklæd en tærteform, ca. 24 cm. i diameter, med den. Prik dejen med en gaffel og lad den hvile koldt i 15 minutter. Sæt ovnen på 225 grader.
Forbag tærtebunden ca. 20 minutter. Lad bunden køle helt af.
Fyld:
Bland citronsaft, vand, sukker og majsstivelse i en gryde. Lad det koge under omrøring, til cremen tykner. Tag gryden fra varmen og rør æggeblommerne i. Lad cremen blive kold.
Marengs:
Pisk æggehviderne meget stive. Tilsæt først 1 spsk. sukker og pisk igen. Tilsæt resten af sukkeret og fortsæt piskningen, til massen er sej. sæt ovnen på 150 grader.
Tærte:
Bred cremen ud over tærtebunden og sprøjt eller bred marengsmassen over. Bag tærten på den nederste rille, til marengsen har fået farve, ca. 15 minutter. Lad den køle af, inden servering.