
6-8 pers.
Ingredienser
3 blade husblas
200 g kvark
2 dl creme fraiche 18%
120 g rørsukker
2 tsk fintrevet citronskal, økologisk
2 spsk friskpresset citronsaft
korn af 1 stang vanilje
2½ dl piskefløde
2 gode lagkagebunde
Fremgangsmåde
Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 minutter. Rør kvark med cremefraiche, sukker, vaniljekorn og citronskal. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt det over vandbad. Afkøl husblassen ved at tilsætte citronsaften og kom det i kvarkblandingen under omrøring. Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i cremen. Anbring en lagkagebund i en springform (uden bund) på et serveringsfad og fordel kvarkcremen ovenpå. Læg den anden lagkagebund oven på. Stil kvarkkagen koldt i nogle timer. Pynt med sigtet florsukker og frisk bær.