Varm æblekage

6 pers.

Ingredienser

4 æg
200 g brun farin
5 store æbler, behold gerne skrællen på, skæres i tern
300 g mel
4 tsk bagepulver
Korn fra en halv stang vanilje

Pynt:
1 – 2 æbler, skåret i både
2 spsk brun farin
1 spsk stødt kanel
korn fra ½ stang vanilje
1 håndfuld mandler, hakket

Fremgangsmåde

Pisk æg, sukker og vanilje rigtig godt sammen med en el-mikser, til det er lyst og luftigt.
Vend æbletern i æggeblandingen sammen med mel og bagepulver.
Hæld dejen i en springform beklædt med bagepapir.
Til pynten blandes brun farin, kanel, vanilje korn og mandler. Drys det over dejen. Afslut med æblebådene.
Kagen sættes i en 200 grader varm ovn i ca. 40 minutter. Hvis den ser ud til at blive for mørk undervejs, lægges et stykke bagepapir eller stanniol over.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik