Svampesuppe

4 pers.

Ingredienser

1 hel kylling
3 l vand
2 laurbærblade
1 spsk salt
1 spsk hele peberkorn

Desuden:
1 bakke modne cherrytomater
1 pakke bacon i tern
et nip sukker
lidt frisk timian
200 g markchampignon, delt i hat og stok
300 g champignoner, delt i hat og stok
1 løg, finthakket
2 spsk hvedemel
1 dl piskefløde
salt, friskkværnet peber
lidt olie

Fremgangsmåde

Kom kyllingen i en suppegryde og dæk med de 3 liter vand. Kom laurbærblade, salt og hel peber ved, bring det i kog, skru ned og lad den simre i en time. Sigt væden fra og gem kyllingen til noget andet, den kan evt. fryses.
Kom tomaterne i et ovnfast fad og vend dem med olivenolie, drys med timianblade salt, sukker og friskkværnet peber. Bag dem i 2 timer ved 100 grader.
Steg bacon gylden og sprødt, læg på fedtsugende papir og gem til servering.
Hak champignonstokkene fra de 2 slags svampe groft og skær hattene i skiver.
Kom olivenolie i en gryde, tilsæt stokke og løg og lad det sautere lidt, vend derefter lidt af melet i og rør godt rundt. Tilsæt så ca. 1½ liter af den friskkogte kyllingefond. Tilsæt den lidt ad gangen og rør efter hver gang. Lad det simre i 30 minutter. Sigt suppen, så svampestokke og løg bliver sigtet fra.
Kom suppen tilbage i gryden og tilsæt de skivede svampehattene og piskefløde, varm den op og smag til med salt og friskkværnet peber.
Servér suppen rygende varm med de bagte tomater og bacon i.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik